A Sárréttől Kézdivásárhelyig

A Gyulai Szakképzési Centrum „Szigetis” diákjai hazatértek Székelyföldi Határtalan útjukról, ahol felejthetetlen 4 napot töltöttek el. Kézdivásárhely városában ellátogattak és közös szakmai programot hajtottak végre a Gábor Áron Műszaki Oktatási Központ diákjaival. A közös programok révén a fiatalok közelebb kerülhettek egymáshoz, a mi diákjaink képet kaphattak az ottaniak életéről.

Ezen kívül több kirándulásra is lehetőségünk nyílott, megismerhettük Kézdivásárhely városát, jártunk Brassóban és Segesváron. Kirándultunk túráztunk a Szent Anna tónál, a Mohos-tőzeg lápnál és Bálványoson. Megtekintettük a Prázsmári erőd templomot. Az oda út során Nagyszalontát is útba ejtettük ahol Arany János szülőházat, az Arany múzeumot és a város egyéb látványosságait is megtekintettük.

…és ahogy egy diák látja:

Kirándultunk Székelyföldön

Sok élménnyel gazdagodtunk. Betekinthettünk a Székelyföldön élő magyarok minden napjaiba. Csernáton községben voltunk elszállásolva, ahol számunkra látványosságnak számított a reggeli tehéncsorda elvonulása a panzió előtt. Rengeteg szép helyen jártunk és sokat is tanulhattunk. Legendákat, népszokásokat ismerhettünk meg, remek idegenvezetőnk révén. Gyönyörködhettünk a Kárpátok körülöttünk futó vonalaiban. Brassó városában többen életükben először ülhettek fel a libegőre és próbálhatták ki azt. Láttuk a Mohos-tőzeg lápot is, ahol külön kalandként kisebb farönkökön sétálva közelíthettük meg a mély lápokat. Ha már kaland, a medve sem maradhatott ki, két kíváncsi bocs keresztezte utunkat egy bálványosi turista ösvényen, őket egy iskolatársamnak sikerült lencse végre kapnia.

Köszönjük a Határtalanul programnak és kísérő tanárainknak, ezt a felejthetetlen kirándulást.

Madar Diána 11A

KÉPGALÉRIA