„Ráhangoló” Matematika tábor

GYSZC Szigeti Endre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Iskolánkban első alkalommal került megrendezésre 2018. augusztus 28-29.-én a tanév kezdést segítő „RÁHANGOLÓ” Matematika tábor.A tábor célja a tanulók önbizalmának erősítése és a matematika tantárgy népszerűsítése volt a 10-12. osztályos diákok számára.

Első nap bevezetőként az önismeretről, az önbizalom erősítéséről volt szó. Ezt követően a számmisztikával kapcsolatos előadáson a tanulók megismerkedhettek a számok „jó” és „rossz” tulajdonságaival. Mindenki meghatározhatta a születési dátumából magára jellemző számot és ennek „értékelését”. A nap többi részében logikai játékokat (gyufa logika, tangram) játszottunk és origami kockát készítettünk.

A tábor második napján bemelegítésként a táborozók megismerkedtek egy nem hagyományos szorzási technikával (kínai) és a római számokkal. A nap legfontosabb eseménye a KALANDTÚRA volt, ahol a tanulók négyfős csoportokban ismerkedtek meg Szeghalom város nevezetességeivel és összegyűjtötték azokat az évszámokat, amelyek az adott objektumhoz kötődnek. Közben telefon segítségével megörökítettek minden fontos eseményt. A túra során a könyvtárban megismerkedtek az elektronikus könyvnyilvántartási rendszerrel, az Önkormányzati Hivatal népesség adatai alapján pedig grafikonon ábrázolták a város lakosságának változását. Nyomozhattak talányos rejtvények megoldását keresve.

A táborban résztvevő diákok tartalmas és szórakoztató két napot töltöttek el együtt. Jó érzés tudni, hogy a tanulók várják a folytatást. Találkozunk jövőre új programokkal ugyanitt.

A tábor szervezői: Nagyné Dénes Mária, Barnáné Lakatos Ilona, Berkéné Dr. Sajti Ilona