Robotika, avagy a jövő technológiája a Szigetiben

Kellemes karácsonyi meglepetésben volt része a Szigeti diákjainak. Simon István Tamás, a Gyulai Szakképzési Centrum kancellárja és Jancsurák József szakmai főigazgató-helyettes karácsonyi ajándékként a már meglévő és méltán népszerű robotparkot további LEGO Mindstorms Education robotkészletekkel bővítik.

LEGO robot

Kancellár Úr kiemelte, hogy a Szigeti eszközparkjának további fejlesztése napirenden van. A Gyulai Szakképzési Centrum kiemelten fontos feladatának tartja a fiatalok pályaválasztásának elősegítését azzal is, hogy a korszerű technológiák tanulását biztosítja a különféle szakképesítések elsajátítása során. Minden tagintézményünkben megteremtettük a robotika alapjait, LEGO robotjaink, melyekkel kellő számban felszereltük iskoláinkat ahhoz, hogy több csoportban is dolgozhassanak, osztatlan sikert arattak tanulóink és a pályaválasztás előtt álló leendő diákjaink körében.

Tanulóink digitális kompetenciáinak fejlesztése minden szakképesítés oktatása során – az adott szakma sajátosságainak megfelelő mértékben – stratégiai feladatunk, melynek alapfeltételeit megteremtettük.Terveink szerint gépésztechnikusaink, gépész tanulóink ipari robot kezelésére és programozására alkalmas oktatóroboton sajátíthatják el a gyártás hatékonyságának növelését, az automata rendszerek termelékenységét, minőség javítását biztosító robottechnológiát. Diákjaink közvetlen tapasztalatot szerezhetnek az élvonalbeli ipari robotok programozásában és működtetésében.Tudatosan készülünk arra, hogy a fiatalok kreatív tudására és széles körű információtechnológiai ismereteire támaszkodva új dimenzióba helyezzük a Gyulai Szakképzési Centrumhoz tartozó tagintézmények fejlődését. Erősítjük azt a gazdaságfejlesztési irányt, ami a szakképzést választó diákok hosszú távú jövőjét meghatározhatja– fejtette ki gondolatait Jancsurák József szakmai főigazgató-helyettes.