Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa 2022.

284755696_1488761334910937_8870782827731181389_n

Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa 2022,
Országos döntő, Veszprém-Balatonalmádi

2022.május 31. és június 2. között rendezték meg Balatonalmádi és Veszprém városokban a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa országos döntőjét. Ez egy felmenő rendszerű verseny a középiskolás korosztály közlekedési tudásának mérésére.
A versenyen 3 fős megyei csapatok indultak, az ország minden tájáról.
A csapatok összetétele: 1 fő kerékpáros, 1 fő segédmotorkerékpáros és egy B kategóriás, azaz személygépkocsival versenyző tanuló. A verseny egyéni kategóriákban és csapat szinten is zajlott.A versenyzőknek KRESZ elméleti feladatokkal és gyakorlati, rutin és szabályossági jellegű feladatokkal kellett megbirkózniuk.

Kecskés Ádám iskolánk (Gyulai SZC Szigeti Endre Technikum és Szakképző Iskola) 10/A osztályos tanulója a megyei versenyen elért eredménye alapján kapott helyet a 3 fős békés megyei csapatban. Így aztán mindenki kíváncsian várta az eredményeket.
Végül is a Békés megyei csapat összességében a 8. helyen végzett (20 csapat között), ehhez Ádám nagyszerű egyéni teljesítményével járult hozzá.

Kecskés Ádám személygépkocsi kategóriában az országos döntőben:
2 helyen végzett,
míg a rutin pályán (ügyességi verseny) a legjobb eredményt érte el és a Veszprémi városi forgalomban hibapont nélkül teljesítette a szabályossági versenyfeladatokat. (holtversenyben a veszprémi, helybeli tanulóval)

Gratulálunk ehhez a nagyszerű eredményhez!

Felkészítő tanár: Kardos József, Gyulai SZC Szigeti Endre Technikum és Szakképző Iskola oktatója.

A Békés megyei csapat további eredményei:

Kerékpáros kategóriában 10. helyezést ért el Fehér Martin tanuló, Mezőhegyes.
Segédmotorerékpáros kategóriában 11. helyezést ért el Koska Koppány tanuló, Mezőhegyes.